Boekhouding uitbesteden

3 tips voor het bijhouden van de personeelsadministratie

Goede personeelsadministratie is erg belangrijk

Het bijhouden van een goede personeelsadministratie is ontzettend belangrijk. Doet u dat niet, dan kunt u rekenen op hoge boetes. Bovendien is het voor u zelf veel fijner om de administratie goed op orde te hebben. Maar de personeelsadministratie is zeker niet de favoriete bezigheid van elke ondernemer. Het kan namelijk flink wat tijd en energie in beslag nemen. Daarom geven we in dit blog enkele handige tips voor het bijhouden van uw personeelsadministratie.

1. Tijdrovende taken in kaart brengen

Dat de personeelsadministratie veel tijd kost, is ondertussen wel duidelijk voor u. Maar hoe komt dat eigenlijk precies? Vaak weten ondernemers wel dat er veel tijd in gaat zitten, maar is het niet duidelijk welke werkzaamheden nu de meeste moeite kosten. Onze eerste tip is dan ook om de meest tijdrovende taken die elke maand weer terugkeren in kaart te zetten. Maak ook een lijstje van werkzaamheden die jaarlijks terugkomen en die u veel tijd kosten. Hier kunt u vervolgens op anticiperen, wat betekent dat u uw tijd praktischer in kunt delen.

2. Zo veel mogelijk automatiseren

Mensen zijn zeker niet zomaar te vervangen door computers. Toch is het zeker mogelijk om u en uw personeel wat te laten helpen door te automatiseren. Sommige taken kunnen prima automatisch digitaal gebeuren. Dat zal u flink wat tijd kosten. Zo kunt u bepaalde berekeningen bijvoorbeeld automatisch uit laten voeren in Excel. Of u kunt de verwerking van verlofaanvragen regelen via een praktische mailapplicatie. Er zijn verschillende programmaatjes die uw salarisadministratie aanzienlijk kunnen vereenvoudigen.

3. Personeelsadministratie uitbesteden

Ziet u het helemaal niet meer zitten wat betreft administratieve werkzaamheden? Geen zorgen, u kunt er ook nog altijd voor kiezen om de personeelsadministratie uit te besteden aan een specialist. Zij weten alles over de meest praktische manier om administratieve werkzaamheden uit te voeren, hoe de administratie helder bijgehouden kan worden en natuurlijk de actuele wet- en regelgeving. U kunt uw volledige personeelsadministratie uit handen geven, wat u flink wat werk zal besparen!

Wat is uw gouden tip wat betreft personeelsadministratie? Neem contact en laat het ons weten!

Personeel aannemen als zzp’er: kan dat?

Zelf aan het werk

Als zzp’er heeft u ervoor gekozen om zelfstandig aan het werk te gaan. U bent uw eigen baas, en heeft geen verantwoordelijkheden tegenover personeel. De vraag of u als zzp’er mensen aan mag nemen, lijkt dan wellicht een beetje vreemd. Maar wat als u het werk dat u binnenkrijgt zelf niet meer aankunt? Dan is het misschien juist wel prettig om iemand aan te nemen die u een handje kan helpen. Maar mag dat zomaar? Wij vertellen er in dit blog meer over.

U kunt de werkzaamheden niet meer aan

U heeft als zzp’er een prachtige klus binnen gekregen. Maar dan blijkt, misschien vanaf het begin of juist in de loop van de tijd dat u de werkzaamheden zelf helemaal niet aan kunt. Dan zou het fijn zijn als u hulp kunt inschakelen van buitenaf. Maar u kunt als zzp’er niet zomaar iemand vragen om voor u te gaan werken. U bent dan namelijk geen zzp’er meer, maar een werkgever. En daar komen ook andere risico’s en verplichtingen bij kijken.

Van zzp’er naar werkgever

De overstap van zzp’er naar werkgever is zeker niet eenvoudig. U moet zich eerst aanmelden bij de Belastingdienst en door uw werknemer een loonbelastingverklaring in laten vullen. Ook moet u zich aansluiten bij de Uitvoeringsinstelling Werknemersverzekeringen waar uw bedrijf onder valt. Ook moet u zich aanmelden bij de Arbodienst, en bent u verplicht de loonadministratie goed bij te houden. Mocht uw medewerkers ziek worden en niet kunnen werken, dan bent u toch verantwoordelijk voor het doorbetalen. Kortom, een werkgever worden is zeker niet eenvoudig. Is er dan geen makkelijker alternatief?

Waarom payroll de oplossing is

Het alternatief is er gelukkig zeker! Als zzp’er kunt u namelijk kiezen voor payroll. U heeft dan met de eerdergenoemde verplichtingen (en bijkomende extra kosten) niets te maken. Alles wordt geregeld door het payrollbedrijf, bij wie de werkgever op de loonlijst komt. Het payrollbedrijf neemt het volledige juridische werkgeverschap van u over. Dus ook de risico’s en verplichtingen. U bent nog altijd zelf verantwoordelijk voor de werving en selectie van nieuwe medewerkers, wat een payrollbedrijf onderscheidt van een uitzendbureau.

Heeft u als zzp’er ervaring met payrolling? Deel ze via het contactformulier hier op de site.

Uitzendbureau starten? Kies voor payrolling!

Het starten van een uitzendbureau en payroll

Een uitzendbureau starten is zeker een uitdaging. U probeert vraag en aanbod samen te brengen, maar heeft daarnaast ook de verantwoordelijkheid omtrent uw administratie, juridische verplichtingen en moet de financiële risico’s dragen. Het juist uitvoeren en bijhouden van de wet- en regelgeving behoeft veel kennis en kunde. Daarom kiezen steeds meer uitzendbureaus voor payrolling. Bent u benieuwd of payrolling geschikt is voor uw startende uitzendbureau? Lees verder om te weten te komen waar u rekening mee moet houden.

Weet u voldoende over wet- en regelgeving?

De ABU CAO bevat vele punten en een intermediair dient op de hoogte te zijn van allerlei kennis. U bent hierbij tevens verantwoordelijk, alsmede aansprakelijk, voor een correcte toepassing hiervan. U moet kennis hebben over de veranderende regelgeving, het wettelijk minimumloon, de arbeidstijden, verwerking van persoonsgegevens, de sociale verzekering en de loonbelasting. Dat is nogal wat.

Kent u de financiële risico’s en kunt u deze dragen?

U dient als intermediair met diverse risico’s rekening te houden. Enkele risico’s betreffen de doorbetaling bij ziekte, het debiteurenrisico en de voorfinanciering van lonen en premies.
Het kan u veel geld kosten wanneer een medewerker ineens langdurig ziek is en hierdoor niet kan werken.

Heeft u de juiste certificaten en keurmerken in huis?

Een opdrachtgever wilt graag weten of uw organisatie wel een betrouwbare organisatie is. U kunt dit aantonen door een lidmaatschap te nemen bij een brancheorgansatie. Denk aan de ABU. Ook dient u als u een uitzendbureau gaat starten te beschikken over een aantal certificaten en keurmerken. Zo moet u beschikken over een NEN-certificering, SNA-keurmerk, VCU-certificering, WKA-verklaring en een aanwijzing Kiwa. Hoe meer certificeringen, des te betrouwbaarder u overkomt op de opdrachtgever. Het is dan ook raadzaam de juiste maatregelen hiervoor te ondernemen, zodat u straks vele opdrachtgevers zult krijgen.

Of kies voor payrolling

Lijkt het u lastig om zelf alles voor uw startende uitzendbureau bij te houden? Schakel dan de deskundige hulp van een payrollbureau in. Zij beschikken over experts die altijd op de hoogte zijn van de juiste wet- en regelgeving en kunnen uw personeelsadminstratie perfect bijhouden. U hoeft straks nergens meer naar om te kijken en kunt u volledig focussen op uw uitzendbureau. Meer weten? Ga op zoek naar een payrollbedrijf bij u in de omgeving en laat u informeren. Wij wensen u een goede start met uw uitzendbureau!

Waarvoor is een accountant in te schakelen?

Ontdek de diensten van een accountant

Vaak wordt gedacht dat een accountant in Roermond zich alleen bezighoudt met het opstellen van een jaarrekening. Maar klopt dat wel? Wij wilden eigenlijk wel eens weten wat een accountant allemaal voor je kan betekenen. Daarom gingen we op zoek naar diensten die accountants aanbieden. Is het inderdaad alleen maar het opstellen van een jaarrekening? Of kan ik veel meer financiële taken overdragen aan deze specialist? Ontdek in dit blog waar je een accountant in Roermond zoal voor in kunt schakelen.

Meer dan de jaarrekening opstellen

Ok, dat een accountant de jaarrekening van jouw financiën in Roermond voor je kan opstellen, is misschien wel een van de belangrijkste taken. Zonder een correcte jaarrekening heb je immers geen complete boekhouding en kun je in de problemen komen met de Belastingdienst, je opdrachtgevers en je aandeelhouders. Maar naast deze belangrijke taak, zijn er nog voldoende andere belangrijke diensten die een accountant aanbiedt. Zonde om daar geen gebruik van te maken! Wij ontdekten dat een beetje accountant in Roermond ook de volgende taken volbrengt:

 • Samenstellen van allerhande rapportages
 • Uitvoeren van bijzondere controleopdrachten
 • Afgifte van diverse accountantsverklaringen

Het samenstellen van rapportages en het uitvoeren van controleopdrachten spreekt voor zich. Maar wat wordt er precies bedoeld met die accountantsverklaringen?

Wat zijn accountantsverklaringen precies?

Er bestaan verschillende soorten accountantsverklaringen, zoals de samenstellings-, beoordelings- en controleverklaring. Hoe onbekend de term misschien ook mag klinken, wij kwamen erachter dat de kern van het beroep van een accountant de afgifte van accountantsverklaringen is. Hiermee wordt namelijk een bepaalde toegevoegde waarde geleverd aan de jaarrekening, rapportage of elke andere financiële verantwoording. Deze toegevoegde waarde kenmerkt het verschil tussen een accountantskantoor en een administratiekantoor. Inderdaad, een accountant heeft meer bevoegdheden dan een medewerker van een administratiekantoor. Schakel daarom een accountant in. Dan weet je zeker dat alles volgens de juiste wegen, op de juiste manier en door een volledig opgeleide en bekwame specialist wordt uitgevoerd.

Ga op zoek naar een accountant in Roermond

Moet jouw jaarrekening in Roermond nog opgesteld worden? Is het tijd voor controleopdrachten? Of zoek je naar een specialist die jou kan voorzien van heldere en complete rapportages? Vergeet dan dat administratiekantoor en kies voor de accountant. Vanwege de afgifte van de accountantsverklaring door jouw accountant in Roermond weet je zeker dat er op een verantwoorde manier gewerkt wordt, dat je zekerheid over de cijfers krijgt en dat alles volgens de geldende wet- en regelgeving verloopt.

Waarom een administratiekantoor inschakelen?

Een goede boekhouding in Aalsmeer

Veel beginnende ondernemers in Aalsmeer ervaren dat zij de boekhouding alleen maar doen voor de Belastingdienst. Echter wordt een goede registratie door veel ondernemers als zeer waardevol ervaren. Zo kunt u niet alleen altijd de juiste cijfers laten zien, maar biedt dit voor u als ondernemer waardevolle informatie. Vooral in de horeca is een goede boekhouding zeldzaam. Dit is jammer, aangezien een goede boekhouding u ook veel managementinformatie kan verschaffen.

Belangrijke KPI’s

De meest belangrijke KPI’s zijn personeelskosten, bruto marge en omzet. Voor ondernemers die hier goed op aansturen, is er een kans van 90 procent op succes. Wij merken uit ervaring dat ondernemers die netjes de boekhouding bijhouden ook daadwerkelijk winstgevender worden. Zoals u merkt is een goede boekhouding meer dan belangrijk. Heeft u geen tijd of de kunde om zelf de boekhouding te doen? Dan kunt u natuurlijk altijd een administratiekantoor inschakelen. Dan weet u zeker dat u in de toekomst niet komt te staan voor onverwachte belastingaanslagen. Tevens heeft u dan een goed inzicht in uw cijfers.

Voorkom een extra controle door de Belastingdienst

Geen enkele ondernemer zit te wachten op een extra controle van de Belastingdienst. Wordt er een boekenonderzoek gedaan bij de accountant, dan is het beter dat u alles op orde heeft. Want hoe meer tijd dit kost, hoe meer kosten u kwijt bent. De controle van de fiscus wordt digitaal uitgevoerd, waarbij deze let of de brutomarge stabiel is en ook nog in lijn is met het branchegemiddelde. Is dit niet in orde? Dan loopt u risico op een extra controle. Wij begrijpen dat u hier waarschijnlijk niet op zit te wachten. Ons advies is dan ook om altijd uw “zaakjes” op orde te hebben.

Schakel een administratiekantoor in

Wilt u er zeker van zijn dat uw boekhouding in Aalsmeer altijd op orde is? En dat u dus ook geen risico loopt op een extra controle? Schakel dan een administratiekantoor in! Zo voorkomt u problemen met de fiscus in de toekomst en heeft u een goed inzicht in uw cijfers. Wellicht kan een administratiekantoor achter besparingen komen waar u zelf geen weet van heeft. Zoals u merkt biedt een administratiekantoor inschakelen vele voordelen. Voor uw boekhouding kunt u kiezen uit verschillende administratiekantoren. Zo ook in Aalsmeer. Een goed voorbeeld van een betrouwbaar en betaalbaar administratiekantoor is het administratiekantoor Zandwijken.

Vrijheid van meningsuiting of gebrek aan fatsoen?

Een veelbesproken onderwerp

Met de verkiezingen die net achter de rug zijn, laaide de discussie rondom vrijheid van meningsuiting weer op. Uitlatingen over islamitische groeperingen, provocerende striptekeningen, haat zaaien, discriminatie op de werkvloer.. Het lijkt wel alsof we alles mogen zeggen en vervolgens een beroep mogen doen op ons grondrecht genaamd vrijheid van meningsuiting. Hoe plaatsen we dit grondrecht in perspectief? En waar lijkt het fatsoen in onze maatschappij gebleven? Zeker als u zelf slachtoffer bent van discriminatie, is het zaak om een beroep te doen op de expertise van een advocaat. Dit blog gaat verder in op dit onderwerp.

Boete op schelden: sanctie voor respectloos gedrag?

Onlangs schreef een wijkagent een boete uit aan een jongen die al ‘kanker scheldend’ over straat liep. Op het moment dat de wijkagent de jongen aansprak op zijn gedrag, kreeg de agent te horen dat hij zich nergens mee moest bemoeien. ‘Het staat immers niet in het wetboek.’ Hoewel de wijkagent ontzettend veel positieve reacties kreeg op de uitgeschreven boete, bleken er ook een hoop mensen tegen te zijn. Het uitschrijven van de boete zou een sanctie zijn die in strijd is met het recht van vrijheid van meningsuiting. Waar ligt dan de grens? Moet iedereen zomaar al scheldend over straat kunnen lopen? Of is er ook nog zoiets als respect en fatsoen? Dit blijkt steeds meer mensen, en niet alleen gelovige mensen, steeds meer bezig te houden. De Bond tegen het Vloeken wordt dagelijks overspoeld met verzoeken om onder andere op scholen zogenaamde ‘respectlessen’ te gaan geven.

Een grondrecht met kaders

Het recht op vrijheid van meningsuiting schrijft voor dat burgers hun overtuiging in alle vrijheid mogen uiting, zonder vooraf gecontroleerd te worden door de staat. Bij het geven van een mening op papier, internet, op radio of tv ontbreekt dus censuur. De vrijheid van meningsuiting is een belangrijk grondrecht in elke democratie en maakt om deze reden dan ook deel uit van de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens. Hoewel veel mensen denken op basis van bovenstaande, dat zomaar alles geuit mag worden, biedt dit grondrecht wel een aantal kaders. Overschrijdt iemand deze kaders, dan kan een rechter beslissen dat zijn of haar vrijheid alsnog moet worden ingeperkt. Deze grenzen hebben onder andere betrekking op het bedreigen van de openbare veiligheid, het beschermen van iemands goede naam, en het verbod op beledigen en discrimineren in het openbaar. Bewust haat zaaien tegen mensen of groeperingen in de Nederlandse samenleving is strafbaar.

Schakel de juiste hulp in!

Denkt u dat u gediscrimineerd wordt en wilt u weten of u in uw recht staat? Wordt u gepest op de werkvloer of stuit u op openbare, beledigende opmerkingen? Schakel in dat geval juridische hulp in en laat u goed informeren. Kijk of het probleem op te lossen is, of dat er wellicht in een ernstig geval een rechtszaak gestart moet worden.

Hoe u 2017 onbezorgd in kunt gaan

Nu is de tijd een gedegen administratiekantoor in te schakelen. Waarom? Laat ons het u uitleggen. Is 2016 voor u een duur jaar geweest? Wellicht de laatste maand in elk geval. Sinterklaas, Kerst, Oud & Nieuw. Tegenwoordig zijn dit feestjes waar danig op wordt uitgepakt. En dan bedoelen we niet alleen de cadeautjes! Gelukkig zijn er diverse manieren deze dure tijd toch nog wat te kunnen besparen. En vergeet natuurlijk het volgende jaar niet. Hoe heerlijk zou het niet zijn als uw administratie eens volledig op orde is aan de start van een nieuw jaar! Lees snel verder om meer te weten te komen over geld besparen in deze dure tijd. En waar u aan moet denken als u een administratiekantoor inschakelt om het nieuwe jaar netjes te beginnen.

Slim omgaan met geld

Soms lijkt december alleen maar geld te kosten. Maar gelukkig bestaan er ook nog voldoende regelingen waar u een financieel voordeel uit kunt slaan. Dat voelt dan toch als een mooie extra Kerstbonus! Heeft u nog grote aankopen of verbouwingen in de planning staan? Regel deze dan nog in december. De Belastingdienst neemt namelijk 1 januari als peildatum voor uw vermogensbelasting. Hoe meer vermogen, hoe meer belasting. Zorg dat uw spaarcenten dus iets slinken voordat u het nieuwe jaar ingaat. Dat scheelt u straks weer veel belastinggeld! Vermogensbelasting wordt in 2016 berekend over € 24.437,-. Toont uw spaarrekening een bedrag dat daar net bovenuit steekt? Verlaag dit dan tot net iets eronder!

Is de belasting al teruggevraagd?

Bovenstaand geval is vooral handig als u behoorlijk wat aan spaargeld heeft. Maar er is natuurlijk ook het andere geval. En dat is wanneer u juist belastinggeld mag terugvragen. Het terugvragen van belastinggeld kan tot en met 31 december 2016. Er zijn diverse redenen waarom dit gedaan kan worden. Heeft u bijvoorbeeld weinig inkomen genoten afgelopen jaar? Zorg dan dat uw administratie op orde is, en plaats uw belastingaangifte! Vindt u het lastig uw administratie op orde te brengen? Zakelijk of privé? Schakel dan een administratiekantoor in. Zo’n kantoor kan u helpen met uw:

 • Belastingaangifte
 • Boekhouding
 • Administratie

Behoefte aan een professioneel administratiekantoor?

Wenst u ook voor komend jaar uw administratie op orde te hebben? Of wilt u nog de belastingaangifte doen en heeft u daar hulp bij nodig? In zo’n geval is het inschakelen van een vakkundige boekhouder of administrateur dé oplossing. Succes met het vinden van een ervaren en betaalbaar administratiekantoor!

Wat is accountancy?

De opleiding accountancy is heel breed en je krijgt uitleg diverse vakken, waaronder bedrijfseconomie en automatisering. Als je de opleiding heb gevolgd ben je een adviseur. Accountancy is geen mbo-opleiding, maar een hbo-opleiding. Als je het heb afgerond, kun je verschillende beroepen doen. Zo kun je een belastingadviseur worden, maar ook een registeraccountant. De opleiding duurt in totaal 4 jaar. Tijdens de opleiding loop je ook stage, zo kun je zien hoe het in het bedrijfsleven werkt. Ook kun je ervoor kiezen om een deeltijdopleiding te doen, dit is wel wat duurder dan normaal. Vaak kiezen mensen voor een deeltijd als ze weinig tijd hebben of ondertussen werken.

Assistent-Accountant op het mbo?

Weet je al zeker dat je accountancy op het Hbo wilt doen, maar moet je eerst het Mbo afronden. Dan kun je de opleiding assistent-accountant Niveau 4 volgen, dit is een 3-jarige opleiding. Je leert alle taken binnen het bedrijf en weet hoe je moet gaan functioneren. De opleiding assistent-account leidt je eigenlijk op voor het Hbo. Op het hbo ga je veel meer stages lopen en krijg je nog meer informatie. Het is dan fijn dat je de basis al kent. Wat ga je zoal leren? Er wordt je aangeleerd hoe je alle financiële gegevens in de boekhouding moet invoeren en nog veel meer.

Vacatures Accountancy

Tegenwoordig is er veel meer vraag naar adviseurs en daarom zijn er meerdere openstaande vacatures. Als je de opleiding accountancy heb afgerond weet je bijna zeker dat je een baan krijgt. Bedrijven willen graag mensen die een hbo-opleiding hebben voltooid. Ervaring is ook heel belangrijk en daarom is het goed als je stage hebt gelopen. Veel studenten kiezen ervoor om in het buitenland stage te lopen. Dit staat heel goed op je Curriculum Vitae. Vacatures accountancy zoeken? Nu de economie weer is aangetrokken zijn er online genoeg vacatures  te vinden.

Doorgroeien binnen het bedrijf?

Heb je de mbo en hbo-opleiding afgerond en ben je aan het werk als een adviseur. Binnen deze niche is het heel gemakkelijk om door te groeien. Natuurlijk moet je je best doen en alles begrijpen. Een Aa- accountant is vooral gericht op het bedrijfsleven en alles wat daarbij komt kijken. Vindt je het toch wat eentonig, probeer dan een cursus te volgen en wie weet mag je wel een hogere functie aannemen. Als je een hogere functie krijgt stijgt het salaris meestal ook en dat vinden we natuurlijk niet erg.

Bron: Profilink

Uw administratie in 2017

Tips over uw administratie

Vrijwel elk jaar verandert de wetgeving. Ook voor 2017 is ‘het nodige’ al gewijzigd. Het is van groot belang daar direct acties op te ondernemen wat betreft uw administratie. Nou is het heel begrijpelijk dat niet iedereen hier veel verstand van heeft. We werken immers niet allemaal bij een professioneel administratiekantoor. Om al uw administratiezaken up-to-date te maken en te houden is het verstandig zo’n administratiekantoor in te schakelen. Maar we kunnen ons alvast wel even inlezen. Het is namelijk helemaal niet verkeerd zelf ook wat verstand over uw administratie te hebben. Lees in dit blog enkele belangrijke tips over uw administratie.

Alles in één

Eerst even terug naar het administratiekantoor. Wilt u toch uw hoofd niet breken aan administratiezaken? Schakel dan gewoon een administratiekantoor in. Zo’n instelling haalt u alle zorgen uit handen. Het regelt uw complete administratie. Van de aangifte van uw omzetbelasting tot de volledige jaarrekeningen. Maar wilt u het liever allemaal zelf regelen? Houd dan de nieuwste wijzigingen zeer nauwkeurig bij. Bent u zelfstandig ondernemer? Dan heeft u vast al meegekregen dat de VAR is komen te vervallen. Het is nu overgegaan in de Wet DBA. Hier gaan een hoop spannende verhalen over in de rondte. Maar vrees niet. Controleer gewoon goed dat u volgens de overeengekomen opdracht blijft werken. Een ander belangrijk punt van aanpassing is het gemiddeld loon voor directeur-grootaandeelhouders. Dit mag komend jaar verlaagd worden voor start-ups. En dan gaat er ook nog van alles veranderen in de WKR. Dit zijn allemaal zaken die belangrijk zijn om te weten als ze op u van toepassing zijn. Maar dan geldt nog steeds de vraag; wie houdt deze aanpassingen straks bij in uw administratie..?

Besteed het uit

U zult niet de eerste zijn die het bijhouden van de administratie eigenhandig probeert. Maar waarbij op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer zichtbaar is. Of beter gezegd, door de brij aan cijfers de uiteindelijke resultaten niet meer. Dit kan drastische gevolgen voor uw persoonlijke toestand, carrière of organisatie hebben.. Kortom, we zijn weer terug bij het administratiekantoor. Besteed uw administratie uit aan een betrouwbaar, professioneel bureau. Hierbij enkele tips om deze te vinden:

 • Is het kantoor flexibel in werktijden?
 • Biedt het een goede service?
 • Levert het duidelijke taal en een eerlijk advies?
 • Hanteert het betaalbare prijzen?
 • Heeft het een eventueel interessant netwerk?

Zo ja, dan heeft u uw administratiekantoor gevonden!

Kies voor gemak

Kortom, blijf niet doormodderen. Besteed uw volledige administratie uit aan mensen die er echt verstand van hebben. Er zijn voldoende professionele administratiekantoren. Succes met het op orde láten brengen van uw administratie!

Het nieuwe werken

Flexwerken in Nederland

De laatste jaren is het aantal flexwerkers in Nederland drastisch gestegen en dreigt Nederland zelfs koploper van Europa te worden als het gaat om het percentage flexwerkers op de arbeidsmarkt. Hoewel een flexibel contract voordelen kan bieden, brengt het vaak ook onzekerheden met zich mee. Een payrollbedrijf kan u hiermee helpen. Zij zorgen ervoor dat u compleet ontzorgd wordt. Maar wat is een flexwerker precies? Wij leggen het graag aan je uit.

Wat is een flexwerker?

Om het verschil tussen flexwerkers en medewerkers met een vast contract minder groot te maken, is in 2015 de Wet werk en zekerheid (Wwz) aangenomen. Een werknemer zonder vast contract, die vaak niet lang voor dezelfde werkgever werkzaam is, wordt ook wel flexwerker genoemd. Vaak is er ook geen vaststaand urenaantal afgesproken, zodat de werknemer flexibel kan worden ingezet binnen het bedrijf. Voorbeelden van flexwerkers zijn uitzendkrachten of freelancers.

Wegwerpwerknemers of talentontwikkelaars?

Een nadeel van het flexwerken dat momenteel te zien is, is dat vooral jongeren te lang in hun flexibiliteit blijven hangen. Er is weinig kans op een vast contract en zij ‘hoppen’ dan ook van de ene naar de andere baan. Daarbij komt dat de zekerheid van een vaste baan er niet is: de stap om een hypotheek te nemen of een aankoop van een nieuwe auto te doen, durft men niet.

Voordelen van flexwerken

Toch biedt het flexwerken ook voordelen: men deelt tijden zelf in en voor werkgevers zijn er geen hoge kosten van de aanschaf van onnodig veel apparatuur. Ook geven voorstanders van het flexwerken aan dat flexibiliteit op de arbeidsmarkt kansen biedt om talenten te ontwikkelen. Wanneer er geen doorgroeimogelijkheden meer zijn bij de ene baas, kiezen we toch gewoon voor een andere?

Flexwerkers in uw bedrijf?

Hoe dan ook. Wanneer u besluit een of meerdere flexwerkers in dienst te nemen, is het van belang dat dit volgens de geldende wetgeving en CAO-regels gebeurt. Over deze regels bestaat vaak nog veel onduidelijkheid. Door bij het aannemen van flexwerkers gebruik te maken van een payrollconstructie sluit u onnodige risico’s uit. Een payrollbureau kan u helpen bij het uit handen nemen van onder andere de salarisadministratie, loonbetalingen en verwerking van wetswijzigingen. Op deze manier bent u verzekerd van een juiste afhandeling van deze zaken en kunt u zich richten op het verwezenlijken van de doelen van uw organisatie.