Ga naar hoofdinhoud
Administratieve lasten vermindering

Administratieve lasten vermindering

De Nederlandse overheid is al enige tijd bezig om de administratieve lasten te verminderen voor bedrijven in het Midden en Kleinbedrijf (MKB). Uit recent onderzoek onder MKB ondernemers blijkt hier echter nog weinig maar weinig van te merken. Meer dan 70% van de ondervraagden zegt nog niet of nauwelijks iets te bemerken van de maatregelen die de overheid neemt om de administratieve lastendruk te verlagen. Slechts 10% zegt daarentegen wel degelijk iets in de praktijk op te merken van het overheidsstreven.

Administratie nog altijd niet eenvoudiger

Ook van het streven om het uitvoeren van de loonadministratie en andere onderdelen te vereenvoudigen is nog altijd weinig van te merken. Dat blijkt althans uit de cijfers die aangeven dat 85% van de ondernemers de administratie vooralsnog niet makkelijker vindt als een aantal jaar geleden.

Voorkom ergernis

Voor de komende jaren zijn de verwachtingen ook nog maar weinig positief. Slechts drie op de tien ondernemers in het MKB geeft aan een dalende lijn te verwachten voor de administratiedruk in het MKB. Het is daarom nog altijd verstandig om de administratie van uw bedrijf door een boekhouder of administratiekantoor uit te laten voeren. Dit voorkomt ergernis en zorgt voor een juiste administratie. Klik hier voor meer informatie over ons Administratiekantoor in Amsterdam.

Dit bericht heeft 0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top