Ga naar hoofdinhoud

Debiteurenbeheer krijgt belangrijkere rol

De verwachting dat debiteurenbeheer een steeds belangrijkere rol in neemt binnen de Nederlandse bedrijven, is uitgekomen. Dat blijkt uit recent onderzoek dat is uitgevoerd door het Verbond van Credit Management Bedrijven (VCMB). 80% van de Nederlandse bedrijven geeft aan dat debiteurenbeheer een prominentere plaats heeft verworven in de onderneming. Bijna de helft van de ondernemers zegt meer te gaan investeren en bij 18% is dat merkbaar in het groeiende aantal FTE’s.

Snellere betaling is essentieel

Een snellere betaling is voor ondernemers erg belangrijk. Tijdens de slechte economische omstandigheden is het belangrijk dat rekeningen direct betaald kunnen worden van de inkomsten. Een groot deel van de bedrijven geeft aan tegenwoordig meer gebruik te maken van kredietinformatie en zegt eerder een incassobureau in te schakelen. Ook wordt er hedendaags minder gebruik gemaakt van uitbesteding van debiteurenbeheer onderdelen aan lagelonenlanden.

Kleinere ondernemers in de problemen

Doordat voornamelijk overheidsinstellingen en de grotere organisaties grote betalingsachterstanden hebben, komen de kleinere ondernemers in de problemen. Deze ontwikkelingen hebben invloed op het aantal en hoeveelheid investeringen en de werkgelegenheid, waardoor de economische groei afneemt of stagneert. Een actief en juist uitgevoerd debiteurenbeheer is dan ook erg belangrijk om een onderneming gezond te houden.

Dit bericht heeft 0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top