Ga naar hoofdinhoud
Wat is accountancy?

Wat is accountancy?

De opleiding accountancy is heel breed en je krijgt uitleg diverse vakken, waaronder bedrijfseconomie en automatisering. Als je de opleiding heb gevolgd ben je een adviseur. Accountancy is geen mbo-opleiding, maar een hbo-opleiding. Als je het heb afgerond, kun je verschillende beroepen doen. Zo kun je een belastingadviseur worden, maar ook een registeraccountant. De opleiding duurt in totaal 4 jaar. Tijdens de opleiding loop je ook stage, zo kun je zien hoe het in het bedrijfsleven werkt. Ook kun je ervoor kiezen om een deeltijdopleiding te doen, dit is wel wat duurder dan normaal. Vaak kiezen mensen voor een deeltijd als ze weinig tijd hebben of ondertussen werken.

Assistent-Accountant op het mbo?

Weet je al zeker dat je accountancy op het Hbo wilt doen, maar moet je eerst het Mbo afronden. Dan kun je de opleiding assistent-accountant Niveau 4 volgen, dit is een 3-jarige opleiding. Je leert alle taken binnen het bedrijf en weet hoe je moet gaan functioneren. De opleiding assistent-account leidt je eigenlijk op voor het Hbo. Op het hbo ga je veel meer stages lopen en krijg je nog meer informatie. Het is dan fijn dat je de basis al kent. Wat ga je zoal leren? Er wordt je aangeleerd hoe je alle financiële gegevens in de boekhouding moet invoeren en nog veel meer.

Vacatures Accountancy

Tegenwoordig is er veel meer vraag naar adviseurs en daarom zijn er meerdere openstaande vacatures. Als je de opleiding accountancy heb afgerond weet je bijna zeker dat je een baan krijgt. Bedrijven willen graag mensen die een hbo-opleiding hebben voltooid. Ervaring is ook heel belangrijk en daarom is het goed als je stage hebt gelopen. Veel studenten kiezen ervoor om in het buitenland stage te lopen. Dit staat heel goed op je Curriculum Vitae. Vacatures accountancy zoeken? Nu de economie weer is aangetrokken zijn er online genoeg vacatures  te vinden.

Doorgroeien binnen het bedrijf?

Heb je de mbo en hbo-opleiding afgerond en ben je aan het werk als een adviseur. Binnen deze niche is het heel gemakkelijk om door te groeien. Natuurlijk moet je je best doen en alles begrijpen. Een Aa- accountant is vooral gericht op het bedrijfsleven en alles wat daarbij komt kijken. Vindt je het toch wat eentonig, probeer dan een cursus te volgen en wie weet mag je wel een hogere functie aannemen. Als je een hogere functie krijgt stijgt het salaris meestal ook en dat vinden we natuurlijk niet erg.

Bron: Profilink

Dit bericht heeft 0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top